Checklist Bestaande Toestand – Diagnosetool

Binnen RenoFase werd een Analysetool uitgewerkt, in de vorm van Checklists, om ontwerpers, aannemers, experten, … bij te staan bij de analyse van de bestaande toestand van een te renoveren gebouw. Hierbij wordt aan de hand van doelgerichte vragen gefocust op de bouwtechnische aspecten (schade, aandachtspunten, …) en de bouwfysische randvoorwaarden (oa. energiekarakteristieken). De voornaamste bedoeling van de tool is een systematisch en gestructureerd overzicht van het gebouw te verkrijgen, om zo de renovatie-mogelijkheden hierop te baseren.

Deze Checklists zijn een hulpmiddel, en vervangen geenszins de expertise van gespecialiseerde bouwprofessionals. Ook is in een aantal gevallen diepgaander onderzoek noodzakelijk.

Het instrument is in die zin vooral een leidraad om mogelijke risico’s, gevaren, schade te identificeren, vooraleer aan een renovatie-plan wordt begonnen.

De publiek beschikbare Diagnosetool bestaat uit een aantal afdrukbare checklists en bijhorende toelichting.

Deze tool is sinds juli 2017 beschikbaar in Excel-formaat, en te downloaden via onderstaande formulier.

Download Excel-versie RenoFase Tool Analyse Bestaande Toestand

laat hier uw gegevens achter en u ontvangt een download-link in uw mailbox
Please wait...
Loader

 

In geval van twijfel of discussie over volledigheid, geldt de PDF-versie van het instrument als meest betrouwbare versie. U kunt de PDF-versie van de Checklist Bestaande Toestand bekomen via onderstaande formulier.

 

Download de Checklists Bestaande Toestand

Nadat u onderstaande velden hebt ingevuld, ontvangt u een link om de Checklists te downloaden.
Please wait...
Loader

 

Aanvullend vind u hier ook het achtergrondrapport rond schadefenomenen en bouwfysische analyse van de bestaande toestand, waarnaar in de checklists wordt verwezen, en dat kan worden gebruikt als naslagwerk om bepaalde vaststellingen op de bouwplaats te staven en de achterliggende oorzaken te onderzoeken.

 

Disclaimer:

De Diagnosetool en de Checklist Bestaande Toestand zijn projectresultaten gegenereerd binnen de context van het VLAIO/IWT-project RenoFase. De Diagnosetool en de Checklist gelden bijgevolg niet als een officieel instrument van de partijen die deze instrumenten gerealiseerd hebben. De gepresenteerde bevindingen, analyses en adviezen worden enkel ten titel van inlichting gegeven.

 

 

© 2015 - Renofase. All Rights Reserved.