Gebruikersgroep 1 – 27 november – Gent

Datum & Tijd : 27/11/2013 16:00 - 18:30

Locatie: Communicatieloft, Gent

Wegbeschrijving: Routeplan


Flyer: Download

 

Opzet

Het project RenoFase wil aannemers, architecten en materiaalproducenten ondersteunen om de energetische renovatie van woningen efficiënt en kwaliteitsvol te realiseren.

Uw inbreng is hierbij belangrijk: De aannemers, architecten en producenten krijgen immers de kans om via de gebruikersgroep het project mee op te volgen en te sturen.

Op woensdag 27 november wordt het project toegelicht in Gent van 16u tot 18u15. Naast de projectvoorstelling, krijgt u de kans enkele inspirerende initiatieven beter te leren kennen.

Programma

16u00 Ontvangst
16u15 Voorstelling RenoFase-traject – Jeroen Vrijders, WTCB
De opzet, aanpak en doelstellingen van het project worden toegelicht. Er wordt aangegeven hoe bedrijven het project kunnen opvolgen en eraan meewerken.
17u00 FuturFantastic: betaalbaar renoveren naar bijna-nulenergie (Saint Gobain) – Bart Cobbaert, denc!-studio
Met het ‘FuturFantastic’ project wil de Saint-Gobaingroep aantonen dat renoveren tot bijna-nulenergie geen mission impossible is. Stap voor stap wordt getoond hoe een bestaand huis wordt omgebouwd tot een huis van de toekomst.
Meer info
FuturFantastic
17u30 Doorgedreven renovatie van de gebouwschil (Wienerberger) – Cyndie Hanssens, architecte & Tom Stockman, Stockman Dak- en Zinkwerken
Een project in Spiere wordt opgevolgd om inzicht te verkrijgen in de effecten van een doorgedreven schilrenovatie op het wooncomfort en het energieverbruik. Tegelijk zal duidelijk worden welke luchtdichtheden kunnen worden nagestreefd en hoe bouwknopen kunnen worden aangepakt. Een financiële analyse van de werkzaamheden wordt gemaakt, met oog voor de stapsgewijze verbetering van het E-peil.
Meer info
renovatieoplossingen
18u00 Afronding & interactie
Korte round-up, met aandacht voor het werkplan van RenoFase en de inbreng van bedrijven via de gebruikersgroep.
18u15 Receptie

 

Praktisch

Deelname is gratis, maar inschrijven vooraf is verplicht. Dit kan tot 21 november via onderstaande formulier.

Voor uw praktische vragen kunt u terecht bij Kristof Caubergs – kristof.caubergs@bbri.be – 02/6557711.

 

Inschrijvingsformulier

Persoonlijke gegevens

Uw persoonsgegevens worden door het WTCB in een bestand opgenomen, om u te kunnen informeren over onze activiteiten. Overeenkomstig de wet van 08 12 1992 ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer, kunt u uw gegevens opvragen en ze eventueel corrigeren.
Door uw persoonsgegevens te verstrekken geeft u het WTCB en de andere organisatoren uitdrukkelijk de toestemming om ze te verwerken voor de hierboven vermelde doeleinden.

© 2015 - Renofase. All Rights Reserved.