1e Gebruikersgroep RenoFase: een succesvol evenement

Meer dan 100 aanwezigen (architecten, aannemers, producenten van materialen, …) zijn afgezakt naar de Communicatieloft in Gent om kennis te maken met het RenoFase-project. De volle zaal luisterde geboeid naar de presentaties waarin het project werd voorgesteld en getuigenissen uit de praktijk aan bod kwamen (zie onderaan voor de pdf’s).

Jeroen Vrijders (Buildwise) lichtte als coördinator van RenoFase de opzet, aanpak en doelstellingen van het project toe, en gaf meer uitleg bij hoe bedrijven een belangrijke rol in het projectverloop kunnen spelen.

IMG_9088

Bart Cobbaert (denc!-studio) overtuigde vervolgens de deelnemers dat renoveren tot bijna-nulenergie geen mission impossible is. Via het FuturFantastic-project wordt stap voor stap getoond hoe een bestaand huis omgebouwd wordt tot een huis van de toekomst, en welke obstakels en uitdagingen het pad kruisen.

IMG_9102

Cyndie Hanssens (architecte) en Tom Stockman (aannemer) gaven meer inzicht in de effecten van een doorgedreven schilrenovatie aan de hand van een project in Spiere. Er werd ingegaan op hoe de luchtdichtheid praktisch kan worden gerealiseerd, en hoe verschillende bouwknopen aangepakt werden. In het project is ook veel aandacht in de vergelijking tussen de situatie voor en na de werken, wat betreft energieverbruik en comfort.

IMG_9117         IMG_9127

Aangezien RenoFase ook rekent op een goede interactie met de doelgroep-bedrijven, werd hiervan een voorproefje gegeven. Het publiek kreeg een aantal stellingen over energie-renovatie voorgeschoteld en mocht hierover zijn/haar mening geven, soms met verrassende resultaten tot gevolg.

IMG_9155

De discussies werden nadien verdergezet op de receptie.

IMG_9176       IMG_9171

 

Op die manier werden de ambities van het RenoFase-traject kracht bij gezet, en kan er worden uitgekeken naar het volgende evenement, in het voorjaar van 2014.

 

De presentaties zijn terug te vinden via onderstaande links:

 

Comments are closed.

© 2015 - Renofase. All Rights Reserved.